En tiedä miten kertoisin tämän sinulle, mutta omanarvontuntosi vaikuttaa yrityksesi kannattavuuteen

15.02.2023

Niinpä sanon sen suoraan.

Omanarvontuntosi vaikuttaa palveluita myyvän yrityksesi kannattavuuteen.


Omanarvontunto on asia, joka vaikuttaa kaikkeen tekemisissämme. Se joko avaa mahdollisuuksia tai sulkee niitä meiltä. Hyvä omanarvontunto rakentuu terveistä rajoista, rakastavasta ja kunnioittavasta ilmapiiristä, sekä joustavasta mielestä.

Huono omanarvontunto saa meidät kokemaan syyllisyyttä, huijarisyndroomaa ja ajattelemaan, että emme ole yhtä hyviä tai arvokkaita muiden vierellä. Huono omanarvontunto on yhteydessä suorittamisen pakkomielteeseen, perfektionismiin, arvon ansaitsemiselle ulkoisten tekijöiden kautta.


On monen tekijän summa, miten huono omanarvontunto näkyy yrityksesi kannattavuudessa.

Jos et itse tunne tai usko arvoasi, et osaa hinnoitella arvoperustaisesti. Tulet hinnoitelleeksi ja myyneeksi sellaisella alihinnalla, että jossain kohtaa alkaa v*tuttaa. Tai sitten et uskalla sanoa ei projekteille, joita et oikeastaan edes halua. Koska sua pelottaa, että kohta ei ole töitä ollenkaan. Haluat pelata varman päälle.

Kun myyt liian halvalla ja työtä valikoimatta, tulet myymään kalenterisi liian täyteen. Alat leipääntyä työhösi, kun sinulla ei ole rahallisia eikä ajallisia resursseja kehittää itseäsi ja yritystäsi.

Syntyy negatiivinen noidankehä. Tunnet olevasi jumissa, pulassa. Mielentila ruokkii itse itseään, ja mahdollisuuksia näkee aina vain vähemmän. Suljet ovia itseltäsi, koet syyllisyyttä ja pelkäät. Uskot sen, mitä ulkopuolelta sanotaan. Että kukaan ei maksaisi enempää, halvemmallakin saisi. 

Mutta fakta on se, että kukaan ulkopuolinen ei koskaan tiedä yhtä tarkasti sitä, mikä on sinun työsi arvo. Sinä tiedät sen, sisimmässäsi.

Omanarvontuntoa kasvattamalla mahdollistuu arvoperustainen hinnoittelu, jonka takana pystyt seisomaan selkä suorana ja tyytyväisenä.


Hinnoittelu on kaikkein suoraviivaisin tapa parantaa yrityksen tulosta ja kannattavuutta. 

Rohkeuden oikean arvosi mukaiseen hinnoitteluun löydät varmasti, jos olet valmis panostamaan siihen.

Se tarkoittaa olemassaolevien uskomustesi haastamista. Se tarkoittaa uusia näkökulmia. Se tarkoittaa oman toiminnan rehellistä tarkastelua, itsemyötätunnon lisäämistä ja lempeyden kohdentamista itseensä.

Mua on auttanut omanarvontunnon kasvattamisessa oivallus siitä, kuinka hyvä omanarvontunto on avain oman näköiseen elämään, ja kuinka se mahdollistaa minulle niin monia asioita.

Silloin pelko ja arvottomuuden tunne väistyvät parantuvan itsetunnon ja rohkeuden tieltä.

Kun teen asioita itseäni ja lähipiiriäni varten enkä saadakseni ulkoisia meriittejä, teen niitä sydämestäni. Tarkoituksenmukaisesti.

Jos haluat pienin askelin lisätä omanarvontuntoasi, aloita tällä pienellä ajatuskokeella.

Mieti, mitä työssäsi teet siksi, että oikeasti haluat - ja mitä siksi, että et uskaltanut sanoa sille ei.

Huomaat eron, lupaan. Ja prosessisi käynnistyy.

❤: Annariina